verseny

2019.04.14. 15:30

A tatai katonazenekar karmestere lett a megye legjobb versmondója

Régésztől a felszolgálóig többeket díjaztak a József Attila XIII. Nemzeti vers-, énekelt vers és prózamondó versenyen. Az országos megmérettetésen a diákok is zsűrizték a szavalókat.

Sugár Gabi

Balázs Attila megyénk legjobbja

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

Harmincnál is több versenyző érkezett az Agorában megrendezett József Attila XIII. Nemzeti vers-, énekelt vers és prózamondó versenyre. A tatai Balázs Attila, a MH 25. Klapka György Lövészdandár zenekarának karmestere lett megyénk legjobbja: harmadik helyezést ért el.

Balázs Attila megyénk legjobbja (Fotó: Sugár Gabi / 24 Óra)

Az ország legrangosabb amatőr versmondó versenyére Szerbiából, Szlovákiából is érkeztek versenyzők az élet különböző területeiről: tanulóktól a kormánytisztviselőig. Öt verssel készültek, és abból hármat kellett elszavalni a zsűri előtt, amelynek előke dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész volt. Munkáját segítette Tóth Zsuzsanna előadóművész, Both Miklós zenész, Babiczky Tibor költő, Kiss László rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke.

Bencsik János országgyűlési képviselő köszöntése után dr. Fűzfa Balázs foglalta össze az elmúlt három nap tapasztalatait, s hívta fel a figyelmét a versenyzőknek néhány javítandó részletre. A verseny legjobbja Borbély Mihály (Kistarcsa, felszolgáló) lett, és őt Tóth Benedek Ernő (Pécel, régésztechnikus) követte.

Díjakat vehetett át még Jakab Gabriella (Budapest, diplomata), Sinegál József (Balassagyarmat, étteremtulajdonos) és Basity Gréta (Szabadka, újságíró). Senior különdíjat kapott Kiss Judit (Budapest), és ifjúságit Hegedűs Bori, aki tizenhat évesen állt a zsűri elé. A Magyar Versmondók Egyesülete és az Árpád Gimnázium végzős tanulóiból álló diákzsűri értékelése alapján Kerek Dávid (Nagyréde, középiskolás) kapott még különdíjat. Az énekelt vers kategória különdíjasa az Álmodók Együttes lett (Budapest).

Árpádosok ültek a diákzsűriben

Horváth Szonja (Komárom), Csizmadia Lili (Vértesszőlős) és Scheib Luca (Tatabánya) foglalt helyet a diákzsűriben. Mindhárman az Árpád Gimnázium végzős tanulói. Magyar irodalomfakultációra járnak, s önként jelentkeztek erre a feladatra. Szonja kicsi korától jár szavaló versenyekre és már jelent meg írása az Új Forrásban is. Lili nagyon szereti a verseket, sokat olvas. Lucához is közel áll a vers, az énekelt vers és a próza is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában