nyitógála

2019.06.20. 06:19

Táncosokat várnak a barokk fesztiválra

A huszadik Tatai Barokk Fesztivál nyitógála műsorának táncos produkciójához keresnek önkénteseket, négy egyszerű angol kontratánc előadásához.

Sz. A.

Barokk kori ruhát viselő kísérők vezetik a vendégeket a fertődi Esterházy-kastély udvarán a Múzeumok éjszakáján 2016. június 25-én este.

Forrás: MTI

Fotó: Nyikos Péter

A gála augusztus 17-én lesz a tatai szabadtéri színpadon, mindezt pedig két próba előzi majd meg. Ahogy Gábor Klárától megtudtuk, június 20-án csütörtökön és augusztus 15-én, szintén csütörtökön tartanak majd két próbát, felkészülendő a gálára, mégpedig Komáromban, a Jedlik Ányos utcai közösségi házban, 18 és 20 óra között.

A változatos, programokban gazdag fesztivál célja egyébként már a kezdetektől az, hogy Tata természeti és épített örökségét kihasználva mutassa meg a közönségnek kulturális, művészeti értékeinket, képzőművészeti, irodalmi, és zenei programokon keresztül, ráadásul a Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzus fiatal muzsikustehetségei ebben az évben is részesei lesznek a rendezvénysorozatnak.

Azért is fordultak a nyilvánossághoz a szervezők, hogy a környékbeli táncosokkal szép és igényes műsort adhassanak, valamint hogy a résztvevők is új táncélménnyel gazdagodjanak. Jelentkezni a Facebookon, Gábor Kláránál lehet. A Dezső Marianna kurzusigazgató és főszervező nevével fémjelzett mesterkurzus és a Tatai Barokk Fesztivál egyébként az idén is számos programmal várja az érdeklődőket.

A nyitógálaműsorban többek között az Egressy Kórus és Kamarakórus, az Esterházy Énekegyüttes, a tatai dandárzenekar fúvósai és táncosok is fellépnek, de lesz Musica Historica koncert is, hogy csak néhányat említsünk a programok közül. Az i-re a pontot pedig a fesztiválzáró gálakoncert teszi majd fel, amelyet a zenei mesterkurzus résztvevői adnak majd augusztus 23-án, a kapucinus templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában