koncert

2019.04.15. 16:00

Az ország legjobb versmondó katonája vezényli a dandárzenekart ezen a koncerten

A tatai katonaság zenekara ad koncertet hamarosan a piarista rendházban. Az együttes karmestere nemrég versmondó versenyen is dobogós lett.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár Zenekara ad koncertet a magyar katonazene napja alkalmából a piarista rendházban. A koncert időpontja április 25-én 18:00 óra. A koncertre a belépés ingyenes. A katonazenekart a legutóbb a József Attila országos versmondó versenyen harmadik helyezést elért Balázs Attila százados karmester vezényli.

A tatai lövészdandár zenekara 2005 márciusában alakult, ezzel ők a legfiatalabb katonazenekar az országban. Alapító karmesterük Hoffer Tibor százados volt. A zenészek többsége főiskolai és egyetemi végzettséggel rendelkezik. Szolgálati feladataik végrehajtása mellett a hagyományok ápolását is fontosnak tartják: köztük a magyar népdalkincs megőrzését, továbbá a könnyed, jókedvre derítő műsorszámok előadását.

Náluk nagyobb erővel kevesen játszák a Star Wars Introját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában