programok

2019.10.18. 08:23

Pénteken indul a szomódi Musikfest

Pénteken elkezdődik a 13. Musikfest, melyen 9 órakor a szomódi művelődési házban megnyitják a katona- és kelengyeláda kiállítást, majd ezekhez kapcsolódóan több előadást is hallhatnak az érdeklődők.

P. P.

A Szomódi Fúvószenekar tagjai most is fergeteges koncertet adtak a művelődési ház színpadán

Fotó: P. P.

„Mi kerül a ke­lengyébe? Stafírung vagy hozomány? A ládák titkai, avagy hogyan készült a lány a házasságra?” címmel Busa Mónika mesél majd sok érdekességet, míg a régi katonáskodás tárgyi emlékeiről dr. Schmidtmayer Richárd. Az Agostyáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület szombat délután tart bemutatót a kultúrház udvarán, ahol most is lesz állatsimogató és kirakodóvásár, míg az épületen belül megtekinthetők lesznek az Aranykezű Szomódiak legújabb remekei, s Baj alkalmi kiállítása is.

Az idén is fellép a Szomódi Dalkör, vendégként pedig a Mözsi Német Nemzetiségi Énekkar. Később felnőtt tánccs­oportoké lesz a színpad, köztük a Mórról, Kecskédről, Pilisvörösvárról érkezőké, valamint a helybéli Fliegende Zöpfe is bemutatkozik. A hagyományok jegyében a szombat esti bál előtt a Szomódi Fúvószenekar ad szórakoztató műsort. Utánuk a Die Lausbuben szolgáltatja a talpalávalót, majd a Donau Power folytatja.

Vasárnap most is lesz német nyelvű szentmise a katolikus templomban, amit 14 órától a szomódi születésű, jelenleg pedig Kisbéren is szolgáló Magyaros László plébános fog celebrálni. Délután fél négytől a fesztiválsátorban folytatódnak a programok, ahol a korábban is fellépőkön kívül új vendégek ugyancsak bemutatkoznak.

Természetesen vasárnap is megtekinthetők lesznek az idén különösen látványosnak ígérkező kiállítások, s nyitva lesz az állatsimogató és a kézműves vásár szintén, amit nem csak a helybélieknek lesz érdemes megnézni, hanem azoknak is, akik messzebbről fognak érkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában