tisztelet

2019.01.01. 11:06

Könyvtárként és diákszállóként üzemel majd Törőcsik Mari szülőháza

Az ingatlant szépen felújítják és bővítik is.

Budapest, 2016. február 3. Törõcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Mûvésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színmûvésznõ, érdemes és kiváló mûvész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban az egykori Rómeó és Júlia szerepeket idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Tisztelegve munkássága előtt, Törőcsik Mari Házzá alakítják át a színművész szülőházát a Heves megyei Pélyen a kormány döntése értelmében.

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat szerint az ingatlant, amely jelenleg művelődési ház és önkormányzati tulajdon, az állami tulajdonba vételt követően felújítják és bővítik.

Az épületben közösségi könyvtárat, valamint diák- és turistaszállást alakítanak ki.

A döntés értelmében azt is megvizsgálják, hogy a „Pély-Községünk, Szülőfalunk Alapítvány” milyen feltételrendszer mellett képes üzemeltetni az épületet. A határozat szerint a cél a szülőház „muzeális intézmények rendszerébe” integrálása.

Borítókép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!