kultúra

2019.01.30. 11:30

Zenei példaképeket díjazott Komárom

Az eheti testületi ülésen adták át a Komárom Város Kultúrájáért Díjait.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

A kulturális életben kiemelkedőt nyújtók elismerésére hozta létre az önkormányzat a Komárom Város Kultúrájáért Díjat, amelyet ezúttal a január 29-ei testületi ülésen adtak át: Chrisztu Olympia és a HORIZONT együttes vehette át az elismerést.

Chrisztu Olympia több, mint 10 éve magánének tanára a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskolának. Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte Budapesten 1993-ban, majd a Magyar Állami Operaház magánénekese lett. Többször vendégszerepelt a Debreceni Csokonai Színházban is. Zeneszeretetét, a lelkes muzsikálást több mint 25 éve töretlen energiával hagyományozza növendékeire. Tanítványai szorgalmát, tehetségét, eredményes előmenetelét megyei, regionális versenyeken, fesztiválokon, városi és iskolai rendezvényeken rendszeresen megmutatja. Több növendéke rangos elismerést szerzett különféle zenei versenyeken. Komárom Város kulturális életének évek óta aktív résztvevője.

1965-ben szőnyi fiatalok alakították meg a HORIZONT együttest. A „hőskora” 1965-től 1970/71-ig tartott, ezután meglazult baráti kapcsolatok, egzisztenciális okok miatt megszűnt az együttes. 2007-től kezdve évente kétszer, tavasszal és ősszel ismét fellépnek: Horizont nosztalgia estet tartanak a Molajban. 12 éve változatlan felállásban játszanak az immár 53 éves együttes alapító tagjai. Az együttes őszi fellépései jótékonysági célt is szolgálnak: előbb több alkalommal a Selye János Kórház Gép-Műszer Alapítványát, az utóbbi években a TÁM-PONT Család és Gyermekjóléti Intézményt támogatják a bevétellel, adományokkal és tombolabevétellel. Lelkesedésük és szándékuk a folytatásra töretlen.

További részletek a 24 Óra január 30-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában