Muzsika

2019.07.22. 20:00

Hegymenetben is remekül fújta a táti zenekar a bajorországi fesztiválon

A bajorországban zajló 47. Bezirkmusikfesten vett részt a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar, ahol több mint kétezren zenéltek együtt.

F. K.

Forrás: beküldött

Harmincnégy évvel ezelőtti megalakulása óta ápol baráti kapcsolatot a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar a bajorországi Schrattenbach zenekarával, amelynek meghívására a csoport öt napra Németországba utazott. A házigazdák az idén ünneplik 175. születésnapjukat, ebből az alkalomból az ezer lakosnál kisebb település volt a házigazdája a 47. Bezirkmusikfest találkozónak.

A táti vendégeket zeneszóval fogadták a fesztiválon. A másnapi kiránduláson a fiatalabbak a zuhogó esőben is örömmel próbálták ki Immenstadtban Németország leghosszabb, 2,8 kilométeres bobpályáját, aztán a csoport egy bajor családi sörfőzdébe látogatott el.

A nap eseményei sorában a zenekar átadta Kátai Ferencné Táti pincék című festményét Engel Ludwig korábbi zenekari elnöknek, aki édesapjával együtt alapozta meg a Musikverein Schrattenbach tagjaival létrejött barátságot.

Az újabb napon a magyar zenészeket és az őket elkísérő Turi Lajos polgármestert hivatalában fogadta Werner Endres polgármester, majd a csapat a templom melletti sírkertben eljátszott egy egyházi éneket, elhelyezte koszorúját Hans Engel néhai zenekari elnök sírjánál.

Délután a harmincnégy tagú fúvószenekar háromórás, önálló hangversenyt adott a több mint kétezer érdeklődőt befogadó fesztiválsátorban. A népszerű indulók, polkák, keringők mellett felcsendültek a Csárdáskirálynő dallamai is, amelyekkel Szladik Míra, az együttes harsonása, énekes szólistája nagy sikert aratott. A koncert végén Turi Lajos a 2020. évi Pünkösdre meghívta a Musikverein Schrattenbach tagjait.

Felfelé is

A hazaindulás előtti napon a tátiak ünnepi istentiszteleten vettek részt. Délután hatalmas élményt jelentett az a műsor, amelyen a fesztiválon szereplő zenekarok együtt zenéltek. Több mint kétezer tagú volt az alkalmi csapat. A schrattenbachi rendezvény látványos eseménye volt ötvenöt fúvószenekar és huszonhét más csoport ünnepi felvonulása. A hegymenetben is muzsikáló táti csapatot hatalmas tapssal üdvözölte az út mellett álló nagyszámú közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában