fölszállott a páva

2019.11.16. 07:22

Folytatják a megkezdett utat az Ördöngös ifjú zenészei

Az Ördöngös Népzenetanoda ifjú zenészei nem csalódottak, hogy nem jutottak tovább a Fölszállott a Pávában, hiszen a zene szeretetét mentek átadni.

K. D.

Az ördöngös Népzenetanoda ifjú zenészei nem csalódottak, hogy nem jutottak tovább a Fölszállott a Pávában, hiszen a zene szeretetét mentek átadni.

Forrás: Médiaklikk

Fotó: Váradi Levente

A Fölszállott a páva című televíziós vetélkedő elődöntőjéből a Janovszki Csenge (ének), Kozma János (hegedű), Méhes Mihály (kontra), Horsa Borbála (cselló) és Méhes Gergely (nagybőgő) alkotta komáromi Ördöngös Népzenetanoda. A fiatalok ugyan onnan nem jutottak tovább, de elmondták: számukra nem a győzelem a fontos, hanem az öröm átadása, amelyet a zenélés okoz. A fiatalokat a népzenetanoda vezetője, Horsa István készítette fel, az énekes Csengét pedig Korpás Éva tanítja.

A nagyigmándi Csenge négy éve már jelentkezett a Fölszállott a pávába, de akkor még nem jutott tovább. A műsorban mentoruk Porteleki László, a nemzetközi hírű, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Muzsikás együttes tagja volt. Az élő műsorban széki zenét hallhatott a zsűri és a közönség tőlük. Az erdélyi széki zene indította el a magyarországi táncház mozgalmat. A tanoda diákjai a nyári táborukat ott töltötték, és lehetőségük volt arra, hogy a legendás széki prímás, Ádám István „Icsán” lányától lessék el a muzsikálás néhány fortélyát.

Az adásban az egyik zsűri, Salamon Bea előadóművész, népi hegedű tanár elmondta, a zenekar nagy örömet okozott számára azzal, mennyit fejlődtek az első meghallgatás óta. Megelégedésére szolgált az is, hogy országszerte egyre több helyen vannak olyan műhelyek, ahol a csöppségek elkezdhetnek együtt muzsikálni.

A zsűritől végül negyvenkét pontot zsebelhettek be, amely sajnos nem volt elég a továbbjutásra. A zenekar tagjai azonban nem csalódottak, hiszen büszkén folytathatják megkezdett utukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában