ünnepkör

2019.12.09. 12:26

Bőséget, szerelmet varázsolnak a kenderkések Tatán

A Kenderke „Élő hagyományok” sorozatának keretében ismét megelevenednek a karácsonyváró szokások december 14-én 17 órától a Kossuth téren.

Sz. A.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Szombaton a kisfiúk lucáznak majd, amivel az apró jószág bőséges szaporulatát kívánják a ház népének, a legények a Megváltó születésének szeretetteljes várakozásához az áhítat érzését varázsolják a családnak a betlehemezéssel. Ezt az időszakot az érett korú férfiak regölése zárja, ahol már a legnagyobb áldást, a gyermek születését is kívánják az ifjú pároknak, sokszor tréfálkozva.

A mély érzelmek, a humor és a bőség, a megérdemelt munka gazdag jutalmának kívánása hatja át ezeket az alkalmakat, amiben a férfiak koruk szerint vesznek részt. Gazdaként szerepet vállal Michl József polgármester, és a kenderkések énekeit dudaszóval Kurdi Gábor kíséri.

A Kenderke Barátai Zenekar adventi koncertje a Menner Bernát Zeneiskola koncerttermében kezdődik ugyanezen a napon, 18 órakor. Ezt megelőzően a szervezők egy csésze gőzölgő tea melletti beszélgetésre invitálják a koncertre érkezőket.

Részlet egy korábbi koncertjükről:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában