Járvány

2020.04.09. 12:53

Bach János-passiója hallható az Óbudai Danubia Zenekartól

Felvételeiket weblapjukon és Facebook-oldalukon teszik közzé.

Budapest, 2020. március 13. Üres széksorok az Óbudai Danubia Zenekar Kurtág/Haydn/Dvoøák címû koncertjén a Zeneakadémia Nagytermében 2020. március 13-án. A koronavírus-veszély miatt zárt ajtók mögött tartott hangversenyt élõben közvetítették online-felületeken. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A Zeneakadémia is online elérhetővé tette archívumának kiemelkedő felvételeit, így nagypénteken az Óbudai Danubia Zenekar (ÓDZ) előadásában Bach János-passiója hangzik el.

A koncerten Hámori Máté vezényletével közreműködik a Kodály Kórus Debrecen (karigazgató Szabó Sipos Máté), Szemere Zita szoprán, Bakos Kornélia mezzoszoprán, Rab Gyula és Horváth István tenor, valamint Najbauer Lóránt bariton és Jekl László basszus – közölte a zenekar csütörtökön.

Az Óbudai Danubia Zenekar zeneakadémiai koncertjeinek teljes felvételeit teszi elérhetővé weblapján és Facebook-oldalán szombat esténként fél nyolctól.

Nagyszombaton Lutoslawski és Bartók egy-egy műve csendül fel, április 18-án a 2018-as John Williams-koncertet, 25-én a 25 éves az ÓDZ című születésnapi gálahangversenyt, május 2-án a 2019. október 15-én elhangzott Brahms-, Ravel-, Strauss-estet teszik közzé.

Borítókép: illusztráció / Üres széksorok az Óbudai Danubia Zenekar Kurtág/Haydn/Dvořák című koncertjén a Zeneakadémia Nagytermében 2020. március 13-án. A koronavírus-veszély miatt zárt ajtók mögött tartott hangversenyt élőben közvetítették online-felületeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!