MAP Nemzetközi Színházi Fesztivál

2019.10.18. 14:10

Azerbajdzsánban mutatja be a Párizs éjjelt a Recirquel

Az azerbajdzsáni MAP (az angol zene, művészet, valamint performance kifejezésekből született mozaikszó) kulturális fesztivál széles műfaji választékot kínál.

Vigntpetend, 2018. jlius 21. A Recirquel jcirkusz Trsulat Prizs jjel cm produkcija a Cirque du Tkert cirkuszi storban Vigntpetenden a 10 napos Mvszetek Vlgye programsorozat msodik napjn, 2018. jlius 21-n. MTI Fot: Szigetvry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A budapesti Recirquel Újcirkusz Társulat október 20-án az azeri főváros MAP Nemzetközi Színházi Fesztiválon mutatja be Párizs éjjel című előadását.

Az együttes közleménye szerint a Vági Bence által rendezett újcirkuszi produkciónak,

a Párizs éjjelnek, amely az 1930-as évek francia fővárosának éjszakai lokáljait és varietévilágát idézi meg, Azerbajdzsán legrégebbi színháza, az Állami Zeneművészeti Színház ad otthont Bakuban.

Mint felidézték, a produkció az elmúlt években a világ számos országában – Franciaországtól Olaszországon és Kolumbián át a skóciai Fringe fesztiválig – „aratott komoly szakmai és közönségsikert”.

Az azerbajdzsáni MAP (az angol zene, művészet, valamint performance kifejezésekből született mozaikszó) kulturális fesztivál széles műfaji választékot kínál a drámától kezdve a kortárs táncon, az operán, valamint az audiovizuális előadó-művészeti produkciókon át egészen az újcirkuszi előadásokig

– ismertette a kommüniké.

Borítókép:

A Recirquel Újcirkusz Társulat Párizs Éjjel című produkciója a Cirque du Tókert cirkuszi sátorban Vigántpetenden a 10 napos Művészetek Völgye programsorozat második napján, 2018. július 21-én.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!