Rangos dicséret

2017.09.21. 19:05

Átadták a Szép Ernő-díjakat

Átadták a drámaírókat jutalmazó kitüntetéseket a magyar dráma napján: az elismerést Zalán Tibor, Visky András és Lengyel Anna vette át csütörtökön a budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban tartott ünnepségen.

A Szép Ernő kuratórium döntése alapján az idén Zalán Tibor kapta a Szép Ernő-életműdíjat évtizedeken átívelő drámaírói és színházi tevékenységéért, költői nyelvéért és széles műfaji merítésű, folyamatos dramaturgiai munkájáért.

Szép Ernő-díjat kapott Visky András, eddigi drámaírói munkásságáért, különös tekintettel a Visszaszületés című művére, a XXI. század egzisztenciális kérdéseinek filozófiai mélységű megközelítéséért.

Szép Ernő-különdíjat vehetett át Lengyel Anna a PanoDráma dokumentumszínház létrehozásáért és működtetéséért, a kényes társadalmi kérdések kritikai súlyú és mindig eleven feldolgozásáért.

Borítókép: Az elismerés kitüntetettjei, Visky András író (b), Lengyel Anna dramaturg, a PanoDráma dokumentumszínház vezetője és Zalán Tibor költő beszélget a drámaírókat jutalmazó Szép Ernő-díjak átadásán a budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban.

MTI Fotó: Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!