Helyi kultúra

2018.10.04. 19:28

Amatőr költők versengtek

Ötven amatőr tehetség küldték be verseiket a József Attila Megyei és Városi Könyvtár által meghirdetett amatőr versíró pályázatra.

S. G.

Fotó: Hagymási Bence

Az eredményhirdetéssel egybekötött amatőr verseny díjátadóját Kissné Anda Klára, a könyvtár osztályvezetője nyitotta meg október 4-én csütörtökön. Elmondta: idei kiírásnál figyelembe vették a két évvel ezelőtt meghirdetett versíró pályázatuk tapasztalatait.

Az idén a legifjabb versíró 15, a legidősebb 74 éves volt. Tatabánya mellett Komáromból, Bakonysárkányról is érkeztek pályaművek. Mikolasek Zsófia, a könyvtár igazgatója hozzátette: ezúttal szűkítették a témát, s olyan verseket vártak, amelyek középpontjában a család áll. Jász Attila költő videó üzenetét is bejátszották. A József Attila-díjas alkotó gratulált a pályaművekhez, és hangsúlyozta: örömköltőnek lenni, verseket írni a legjobb a világon.

Különdíjat kapott Varga Lajos Oroszlányból, Juhász Péter és Kocsi Tibor Tatabányáról valamint Horváth Oszkárné Vértesszőlősről. Harmadik lett a tatabányai Antal Gergely, második az oroszlányi Jáger Dávid, és a legjobb verssel a tatabányai Köllő Krisztina pályázott. A díjazottak egy-egy versét az Árpád Gimnázium diákjai felolvasták.

A Könyvtári Hét pénteken 17 órakor a megyei könyvtárban a Fogad örökbe! akcióval folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában