regölés

2019.12.15. 20:00

A kenderkések megmutatták, hogy varázsoltak minden földi jót őseink

A kisebb és nagyobb kenderkés legények hagyományéltető előadása az idén is nagy sikert aratott a Kossuth téren.

Kemma.hu

A kisebb és nagyobb kenderkés legények hagyományéltető előadása az idén is nagy sikert aratott a Kossuth téren.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

A Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola „Élő hagyományok” sorozatának keretében elevenedtek meg őseink karácsonyváró szokásai a hét végén a Kossuth téren, méghozzá több generáció segítségével.

A kisfiúk lucázása után a legények a Megváltó születésének szeretetteljes várakozásához az áhítat érzését mutatták meg a betlehemezéssel. Az idén ez kifejezetten interaktívra sikerült, a közönség leglelkesebb tagjai, a gyerekek ugyanis folyamatosan segíteni akartak a pásztoroknak, hogy hol is van a nekik éneklő angyal. A kenderkések dicséretére váljék: ezeket a tündéri reakciókat is beleszőtték drámajátékukba.

A felnőtt férfiak regölése a humort sem nélkülözte, a kenderkéseket pedig vidám dudaszóval Kurdi Gábor kísérte. A lényegében színültig telt Kossuth téren az előadás végén Kun Katalin, a művészeti iskola igazgatója kívánt mindenkinek áldott szép ünnepeket és boldog karácsonyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában