Izgalmas újítás

2022.07.05. 10:58

Színesebb klasszikus zenélést ígér a Virtuózok V4+

A kultúra fellegvárává válik a Virtuózoknak otthont biztosító hotel néhány hétre.

A Virtuózok V4+ 2022-es évadának új szereplője a nemrégiben megnyílt Hard Rock Hotel Budapest lesz. A szálloda biztosítja a Virtuózokban közreműködő sztároknak, Plácido Domingonak, HAUSER-nek, Matteo Bocellinek és Pablo Sainz Villegasnak, valamint a Virtuózok fiatal tehetségeinek pihenését, felkészülését. Az együttműködésnek köszönhetően a hotel két hétre közösségi térré alakul át. A kis virtuózok ugyanazt az ötcsillagos luxust és életérzést élhetik át, mint a zsűri tagjai és a mentorok. A szervezők szeretnék, ha a hotel a kultúra és a komolyzene fellegvára lenne erre az időszakra, s a zene szeretete összekötne mindenkit nemtől, kortól, zenei ízléstől függetlenül.

Évről évre azon dolgozunk, hogy a komolyzenét közelebb hozzuk az emberekhez oly módon, hogy fiatal tehetségeket ismertetünk meg a nagyközönséggel. Örömünkre szolgál, hogy 2022-ben új partnerünkkel azonnal megtaláltuk a közös hangot, a zene mindenen átívelő hangját, és együtt új szintre emelhetjük missziónkat. Neves, nemzetközileg elismert előadókkal, valamint műsorunk korábbi győzteseivel is találkozhat a közönség, emellett pedig a versenyzők és a világhírű zsűritagok, mentorok együtt is zenélhetnek, kötetlen és baráti hangulatban - mondja Peller Mariann, a Virtuózok alapítója és producere.

Forrás: Virtuózok

A Hard Rock Hotel Budapest életében központi helyet foglal el a zene, így célunk, hogy különleges zenei és vizuális élményt nyújtsunk mindenki számára. A klasszikus zene hosszú és színes múltra tekinthet vissza hazánkban, de a múlt neves zeneszerzőin és muzsikusain túl büszkék lehetünk a jelenre is. Hiszünk a zene és a tehetség erejében, így a Virtuózok produkció számunkra tökéletes partner. Büszkék vagyunk rá, hogy ez idő alatt kizárólag a szállodában elérhető egyedi élményeket nyújtunk a helyi és nemzetközi közönség számára. Sessions éttermünkben erre az időszakra hangolt, dedikált fogások és italok várják az érdeklődőket – hangsúlyozza Jakab Gábor szállodaigazgató.

Már javában zajlanak az első magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató műsor nyolcadik évadának előkészületei, a produkció - az elmúlt két évhez hasonlóan - ezúttal is nemzetközi színtéren valósul meg. A Virtuózok Visegrádi Négyek+Szlovénia versenyzőinek részvételével zajló elődöntők és döntő a nyár folyamán elkezdődnek, melyek során a Virtuózok produkció és a hotel még színesebbé szeretné tenni a klasszikus zenélést.


A 2014-ben elindított Virtuózok egyedülálló formátumú, a klasszikus fiatal tehetségek felfedezésére és zenei karrierjük további támogatására összpontosító műsor és mozgalom. 2020-ban indult útjára a Virtuózok V4+, amelynek keretében a Visegrádi Négyek országai – Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország -, valamint évente más vendégország fiatal klasszikus zenészei mérik össze tudásukat. 2022-ben a "Visegrádi Virtuózok+Szlovénia" kerül adásba minden résztvevő országban, így idén is akár 70 millió ember ismerheti meg hazánk és a régió gazdag zenei hagyományait, kultúráját, nevezetességeit. A Virtuózok az elmúlt években kiemelkedő magyar branddé és mozgalommá vált, amelyhez olyan klasszikus zenei világsztárok is csatlakoztak, mint Plácido Domingo világhírű operaénekes, a tízmilliós rajongótáborral rendelkező csellista sztár, HAUSER, az ismert olasz énekes, Matteo Bocelli, Eugene Kohn amerikai karmester, Plácido Domingo Jr. dalszerző-énekes és Pablo Sainz Villega spanyol gitárművész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!