Kultúra

2017.06.21. 12:39

Már az esztergomi várhegyhez is ingyen vonatozhatnak a diákok

Huszonöt helyszínnel bővül a diákok számára díjmentes vasúti utazással látogatható országos múzeumok, nemzeti emlékhelyek és műemlékek köre – jelentette be szerdai pécsi sajtótájékoztatóján Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár. Az új helyszínek között az esztergomi víziváros és a várhegy is szerepel.

kemma.hu/MTI

Hoppál Péter felidézte: eddig 13 – túlnyomórészt fővárosi és egy szentendrei – történelmi, nemzeti emlékhelyet, illetve nemzeti örökségi helyszínt látogathattak meg MÁV-kedvezménnyel a nappali tagozatos diákok pedagógus kísérőikkel.

Ez a lista további 25 helyszínnel bővül, amelyek egész Magyarországot lefedik. Ezek közé tartozik a az esztergomi várhegy és víziváros mellett a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed, az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark, a székesfehérvári romkert, a Somogyvár-Kupavár Nemzeti Emlékhely, a Mohácsi Nemzeti Emlékhely, a Pannonhalmi Bencés Főapátságot, az egri, gyulai, sárospataki és szigetvári, a diósgyőri és a sárvári vár is. 

Felkerült a listára továbbá a Debreceni Református Nagytemplom és Kollégium, a nagycenki Széchenyi-kastély, a fertődi Esterházy-kastély, a Gödöllői Királyi Kastély, a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum, a pákozdi katonai emlékpark, a komáromi erődrendszer, a nagykőrösi Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény, a várpalotai Trianon Múzeum, a fővárosban a Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékhely, valamint a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára.

Hoppál Péter jelezte: a kedvezmény a tavaszi, nyári és őszi iskolai szünet kivételével a tanév szorgalmi időszakának egészére vonatkozik. Tíz tanulónként egy felnőtt kísérő utazását szintén díjmentesen lehet majd igazolni.

Címkék#Esztergom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!