Kultúra

2017.05.12. 14:37

Tatabányán farkasfalka támad, Tatán pedig az érettségizők bulizhatnak

Május második hétvégéje következik. A meteorológia az eddigieknél melegebb, csapadékos időt jelez. Fülledt hangulatú bulikban sem lesz hiány, megyénk szórakozóhelyei ismét tárt karokkal várják a kikapcsolni és kikapcsolódni vágyókat.

B. B.

A legtöbb végzős már túl van a rettegett magyar-matek-töri triászon, ezáltal kicsit kieresztheti a gőzt. Kifejezetten az ő látogatásukra számít pénteken a tatai Pletycafésec, ahol DJ Free, a Drop The Cheese, DJ BaGo és Sharpy pörgeti a lemezeket. Utánozhatatlan nyári hangulat és vodkaágyú várja az érettségizőket egy igazi „könyveldobós” partira.

A Tatán bulizók a Pikantót is választhatják, amely egy fergeteges Minimal-bulival kedveskedik a techno szerelmeseinek. Az elektronikus muzsikák kedvelői a tatabányai Békepipa Clubban is mulathatnak, ahol a legjobb slágerek és italakciók várják az érdeklődőket.

A rockerek sem maradnak program nélkül, hazánk egyik legrégebbi és legpatinásabb metalcsapata, az Akela csap majd a húrok közé a megyeszékhely legütősebb klubjában, a Roxxy Music Caféban. Noha az énekes Katona Főnök körül sűrűn cserélődnek a tagok, de a zenekar mindig minőségi előadásra törekszik. Hiába, olyan dalokkal, mint a Megkísértelek, a Fekete bárány, vagy a definitív Rockernek születtem, nyilván nem lehet hibázni.

A farkasfalkát az Alcohol kíséri ezen a turnén, így Tatabányára is ellátogatnak velük. Noha a frontemberük, Tóth Sanyi a hangját tekintve dobogós reményekkel indulna egy Lukács László-hasonmásversenyen, korántsem egy szimpla Tankcsapda-kópiaként kell tekintenünk az Alcoholra. Erős összeállítás ez, egész biztosan remek hangulatban fog telni a két zenekar koncertje – ezért az előttük bemelegítő Patriots Rock Band, és a Rozsda is sokat tehet.

Ha már a rock műfajjal fejeztük be a pénteki programok bemutatását, kezdjük fémesen a szombatot is! Ismét beveszi ugyanis a Roxxy színpadát az Agregator (előző, februári koncertjükön mi is ott voltunk), akik új dalokkal, új pólómintával és egy hosszabb programmal érkeznek ezúttal. Kevés koncertet adnak tavasszal Mikus Tomiék, hiszen gőzerővel dolgoznak az új, Semmiből – a semmin át című lemezük befejezésén.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A Mikus Tamás (középen) vezette Agregator idén már másodjára zúzza meg a Roxxy-t (Fotó: Agregator)
[/caption]

Aki szeretné hallatni a hangját a készülő albumon, ezúttal is lesz lehetősége csatlakozni a Bűnös Kórushoz. Az Agregator vendége ezúttal az északi metalban erős, bicskei Ide-Gen lesz, akiktől egy svéd nyelvű dalt is hallhat majd a publikum.

Akit a torzított gitárok hangja nem hoz lázba, ismét betérhet a Békepipába, ahol DJ Ubul egy retró partival várja a nosztalgiázni vágyókat. A Pikantóban könnyű lesz szombat este párt találni, a szingli buliról senki nem mehet haza egyedül! DJ Hubik húzza majd a talpalávalót a legjobb dance, minimal, r’n’b és house slágerek formájában. A várható telt ház miatt megéri időben érkezni.

Dorog és Esztergom környéke sem marad buli nélkül. Szombaton az esztergomi Zenith csábítja egy óriási partival és sztárfellépőkkel az érdeklődőket; többek között Purebeat és Szecsei is asztalhoz lép a rendezvényen.

A nagy bulik után jólesik egy kis mozgás a másnaposság ellen. A kerékpározni szeretők két keréken is teljesíthetik a Gerecse 50 túraútvonalát. A biciklisták a vasútállomás kerékpártárolójától indulnak vasárnap reggel kilenckor.

Hétfőn délután öt órakor a Vértes Centerben tartanak nagyszabású flashmobot, melynek célja a koraszülött babák támogatása. A megmozdulásról az esemény Facebook-oldalán tudhat meg többet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!