Kultúra

2017.04.14. 17:32

Teltházas bulit csaptak Leanderék

A Leander Kills hétvégi koncertje, ahogy azt idén már megszokhatta a zenekar, teltházas volt. A tatabányai buli két vendége, a USEME és az AWS is pörgös bulit csinált.

Csernyik Zsombor

Nem egy átlagos péntek esti buli részesei lehettek a keményebb dallamok szerelmesei a hétvégén, a tatabányai Roxxy Music Caféban. Meglepetésekből nem volt hiány a USEME, a Leander Kills és az AWS rock- és metalzenekarok koncertjén, jóllehet, már megszámolni sem tudnám, hány ilyen rendezvényen ugráltam ki magamból a feszültséget. Ezen az estén mégis tudtak újat mutatni.

Már kapunyitás előtt a helyszínre értünk, hogy legyen időnk interjút készíteni a Dal 2017 című műsorban döntőig menetelő együttessel, a Köteles Leander által 2015-ben alapított Leander Killsszel (ezt jövő heti Csak fiataloknak oldalunkon olvashatják - a szerk.). Az utolsó kérdésemre kapott választ elnyelte a gitárok és dobok együttes kiáltása. A USEME a húrok közé csapott. Ekkor még nem gondoltam, hogy hamarosan teltház lesz.

Eddig az estéig szkeptikus voltam az olyan zenekarokkal kapcsolatban, akik valahogy elkerülték a figyelmemet, de a szintén fiatalnak nevezhető együttesnek sikerült ezen változtatnia.

A Világvevő, a Rég nem látsz jól és A szélesvásznú ég című számaik felkeltették az érdeklődésemet a pop-rock vonulat iránt is. Még kígyózott a sor a sörcsapok előtt, amikor a közönség felzúdulása jelezte, hamarosan érkezik az este fénypontja.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Köteles Leander énekes-basszusgitáros csapatának idei turnéja a Roxxyba is rengeteg embert vonzott
[/caption]

Leanderék a Szerelmetlen dallal berobbantak a színpadra, az első pillanattól tetőfokon tartva a hangulatot. A Madár következett, majd a Lőjetek fel, és egy másodpercre elsötétedett minden. Kaptam egy hatalmas pofont oldalról. Rock koncerteken megszokott a pogózás, a barátságos lökdösődés, aminek két alapszabálya, hogy önkéntes és a legfontosabb egymás épsége. A mai közönségből ezt páran nem értették meg.

Pillanatnyi csalódottságomat a Híd című szám első sora szakította félbe, a dal végéhez érve pedig biztos voltam benne, hogy ma valami különleges részese lehetek. A színpadi teljesítmény, a teljes beleadás, amit sugároztak, másfél órára kiszakított a valóságból.

Az utolsó és egyben kedvenc számomat, a Valami folyjont, az AWS színpadra lépése követte. Régi kedvencek, akiknek pörgős, energikus koncertjük után egy dologban biztos voltam: nem szeretnék hazaindulni.

A két vendégről bővebben

A USEME modern pop-rock zenekar. Egyedülálló produkciójukkal egyből sikerült berobbanniuk a hazai színtérre. Mára egy nagylemezt, több klipet, számos fesztiválfellépést és teltházas klubbulit tudhatnak maguk mögött. Tagok: Csongor Bálint, Szalkai Tibor, Varga Zoltán, Markó Ádám, Anga-Kis Miklós.

Az alternatív rock-metal AWS-t 2006 nyarán alapította Brucker Bence, Kökényes Dániel, Siklósi Örs és Veress Áron. Zenéjüket a sokszínűség, az erőteljes előadásmód, a hirtelen váltások jellemzik, ami felhasználja a metal, a pszichedelikus rock, az alternatív és post-rock stílusjegyeit.

Az alternatív rock-metal AWS-t 2006 nyarán alapította Brucker Bence, Kökényes Dániel, Siklósi Örs és Veress Áron. Zenéjüket a sokszínűség, az erőteljes előadásmód, a hirtelen váltások jellemzik, ami felhasználja a metal, a pszichedelikus rock, az alternatív és post-rock stílusjegyeit. Köteles Leander énekes-basszusgitáros csapatának idei turnéja a Roxxyba is rengeteg embert vonzott -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!