Kultúra

2017.02.14. 18:54

Megismerték, megszerették, megnyerték

A megyei önkormányzat által szervezett versenyt az általános iskolák között az oroszlányi Hunyadi, a középiskolások mezőnyében pedig a Tatai Református Gimnázium nyerte.

P. J.

A háromfordulós, Megismerem – Megszeretem – Megőrzöm címmel életre hívott versengés célja az volt, hogy a fiatalok jobban megismerjék kultúránk igazi értékeit, ezáltal erősödjön kötődésük nemzetünkhöz, szűkebb hazánkhoz, illetve maguk is bekapcsolódjanak az értékgyűjtő, hagyományőrző munkába. A döntőt Tatán rendezték meg.

A győztesek:
Általános iskolák:
1. Az oroszlányi Hunyadi János iskola (Szabó Bence, Kalina Viki, Pelikán Anna, Pelikán Tivadar – Felkészítő tanár: Bánfalvi Attila).
2. A bánhidai Jókai Mór iskola (Ecsedi Enikő, Majoros Dóra, Szűcs Nóra, Zábráczki Bálint –  Felkészítő tanár: Erdélyi Ádám).
3. A tatabányai Móra Ferenc iskola (Sztahó Balázs, Balogh Szebasztián, Nagy Kevin, Raffael Róbert –  Felkészítő tanár: Rákász Mihály).

Középiskolák:
1. a Tatai Református Gimnázium (Iffiú Lóránd, Kugli Zsófia, Markovics Dávid, Seres Petra –  Felkészítő tanár:Márkus Gábor).
2. a tatai Eötvös gimnázium (Bagi Attila, Dékány Sára, Hutvágner Viktória, Sebján Márk –  Felkészítő tanár: dr. Kerekes Kornélia).
3. az esztergomi Balassa Bálint középiskola (Izsó Bernadett, Mezei Klaudia, Draxler Tamás, Keresztesi Dávid –  Felkészítő tanár: Erősné Vörös Viktória).

További részletek a szerdai 24 Órában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!