Kultúra

2017.02.22. 17:12

A csigákkal is jól boldogultak az anyanyelvi vetélkedőn

Az oroszlányi verseny első három helyét az Hunyadi János Általános Iskola csapatai szerezték meg.

P. A.

  Az Anyanyelv Nemzetközi Napján, vagyis kedden tartották Oroszlányban annak a mesevetélkedőnek a döntőjét, melyet az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár szervezett.

A versenyre húsz csapat érkezett, az első három forduló feladatait a gyerekek otthon oldották meg. Az utolsó megmérettetésen Szlezákné Molnár Katalin ötletgazda felolvasta Lázár Ervin A versenyfutás című meséjét, ezzel az olvasmánnyal kellett dolgozniuk a tanulóknak a vetélkedőn.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Láthatóan élvezték a feladatokat a kisiskolások (fotó: P. A.)
[/caption]

A gyerekeknek többek között egy csiga képét is ki kellett rakniuk, de gondolkodtató feladványt is kaptak. Egy képre sok kisebb fotót montázsoltak, az első osztályosoknak a csigákat, a másodikos diákoknak pedig a csigák tapogatóit kellett megszámolni. Az oroszlányi vetélkedő első három helyén egyaránt a Hunyadi János Általános Iskola tanulói végeztek. 

A győzelmet az Extrém Fiúk nevű csapat (Hideg Hunor, Dömötör Áron és Göndör Lajos András) szerezte meg. Második helyezett a Cicák, a harmadik helyezett pedig a Csipet csapat lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!