Kultúra

2016.05.22. 05:47

Ősbemutatók és „folytatások” a Jászaiban

A Jászai Mari Színház következő évadában a hét felnőtt bemutató mellett 11 új gyermekdarabot mutatnak be.

Zs. K.

Crespo Rodrigo, a Jászai Mari Színház, Népház igazgatója pénteken ismertette a 2016/2017-es évadának bemutatóit.

Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiája, Guelmino Sándor rendezésében
A korábban az Acélmagnóliák és a Mikve című színművekkel megkezdett, nőkről szóló darabok sorátja a Nyolc nő.  

Nappalok és éjszakák - írta és rendezi Kiss Csaba
A színház 25. évadában nagy sikerrel játszották a Sirályt. Csehov művének harmadik és negyedik felvonása között eltelt két évről készült a Jászai Mari Színház felkérésére a kamaradarab.

Székely Csaba: Kutyaharapás. Rendezi: Szikszai Rémusz
A feszültséget és a humort kedvelő nézők számára izgalmas perceket szerez majd a gengszterdrámáa, amelynek ősbemutatóját Szikszai Rémusz állítja színpadra, az előadás a Jászai Mari Színház, a Nézőművészeti Kft. és a Szkéné Színház együttműködésével jön létre.

Sprió György: Az imposztor. Rendezi: Szikszai Rémusz
Spiró Major Tamásnak írt, Az imposztor című komédiájában a Jászai Mari Színház előadásán a nézők Fodor Tamást láthatják Boguslawski szerepében a Tartuffe próbája alatt játszódó komédiában.

Peter Schaffer: Black Comedy. Rendezi: Simon Kornél
Világszerte nagy siker a bohózat, melyben egy váratlan áramszünet okoz furcsa helyzeteket. Tatabányán Puskás Tamás rendezését Simon Kornél állítja színpadra.

Kalauz Jutka - zenés összeállítás. Rendezi: Böhm György
Szintén kamaraszínházi premierként kerül bemutatásra a zenés összeállítás Egri Mártával, amelyet az ''50-es évek legnagyobb slágereivel a Jászai Mari Színház, Népház és az Magyar Művészeti Akadémia közös előadásában láthat a közönség.

Várkonyi Mátyás-Miklós Tibor Sztárcsinálók
A rock-opera műfajának kedvelőit a magyar zenés színház első rock-operája várja.

A gyerekdarabok közül A Sötétben Látó Tündér és A kisfiú meg az oroszlánok című előadásokat a Jászai Mari Színház saját produkcióként hozza létre, a Frakk, a macskák réme pedig a Vaskakas Bábszínházzal közös alkotás lesz. Az évadban a Budapest Bábszínház, a Kövér Béla Bábszínház, a Miskolci Csodamalom Bábszínház és a VERSSZÍNHÁZ™ új meghívott partnerként került be a gyerek előadásokat játszó társulatok közé. A gyermekdarabok között egyebek mellett láthatják majd a Pinokkió, a Vitéz László és Vas Juliska, a Pom Pom meséi, a Rigócsőr király, valamint A szőlőszem című előadásokat is.

A színházigazgató elmondta, a felnőtt, nyugdíjas, ifjúsági és gyermekbérletes rendszer nem változik, viszont az elmúlt években változatlan bérlet- és jegyárait a következő évadban hat százalékkal emeli. Eszerint a bérlet előadásonként mintegy 100 forinttal kerül majd többe. A színház továbbra is nagy figyelmet fordít arra, hogy a nézők megtalálják a maguknak leginkább tetsző darabokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!