Kultúra

2016.01.12. 15:37

Tisztújítás - premier a Komáromi Jókai Színházban

Újabb bemutatójához érkezett az észak-komáromi teátrum, Nagy Ignác Tisztújítás című vígjátékát Parti Nagy Lajos feldolgozásában állította színpadra Keszég László.

kemma.hu

 A bemutatóról Majorfalvi Bálint, a színház művésze és sajtófelelőse számolt be portálunknak.

 “Ez egy 1843-ban írt vérbeli választási szatíra. Bizonyos társadalmi folyamatokat figuráz ki, konkrétan a választás intézményét mutatja meg egy “furcsa” szemszögből. Egy őrült történet, ahol a választás összefügg egy versengéssel egy bizonyos nő kezéért. A produkció különlegessége, hogy szövegileg frissített rajta Parti Nagy Lajos s így egy csodálatos nyelvi bravúr született. A mondatok teljesen régiesek, de egyértelműen a mi mai világunkra vonatkoztathatóak. Az a fantasztikus - vagy sajnálatos -, hogy mióta Nagy Ignác megírta az eredeti művet, a közállapotok nem sokat változtak.” - idézte Keszég László rendezőt Majorfalvi Bálint.  A főbb szerepekben Olasz István, Skronka Tibor, Móga Piroska m.v., Mokos Attila, Fabó Tibor, valamint Bandor Éva látható majd. A díszletet Bozóki Mara m.v., a jelmezeket Sinkovics Judit m.v. tervezi, a zene Zságer-Varga Ákos m.v. munkája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!