Kultúra

2015.11.23. 19:42

Nemzetiségek találkozója a Széchenyiben

Nemzetiségek találkozójára gyűltek össze a felsőgallai, a lengyel, a roma, a görög és az alsógallai német nemzetiségi tánccsoportok a Széchenyi István Művelődési központban.

kemma.hu

A rendezvény a hat nemzeti himnusz eléneklését követően a Bánhidai Szlovák Dalkör műsorával folytatódott. A tatabányai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Schamberger Anett először német nyelven, majd magyarul mondta el gondolatait a közösség hagyományőrző tevékenységének jelentőségéről.
– A legnagyobb és legfontosabb célunk őseink hagyományait, szokásait megőrizni és a jövő generációk számára átadni – hangzott a megnyitó beszédben.

A tánccsoportok fellépése előtt Turainé John Katalin alpolgármester is köszöntötte a résztvevőket. A produkciókat a szokásokhoz híven ezúttal is lenyűgözve figyelték a résztvevők, majd a műsorok után a különböző nemzetiségek ételeiből kóstolhattak a vendégek. A találkozón mások mellett részt vett Balogh Ibolya, Tatabánya külügyi, nemzetiségi és civil referense, valamint Tamásné Lobenwein Gizella jegyző is.

Az este a Retro Moss Band talpalávalójával zárult, Mohai Csaba és Viktória minden nemzetiség nyelvén megszólaló muzsikái szórakoztatták a közönséget.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!