Kultúra

2014.01.11. 10:51

Sötét tónusú történet

Megjelent a Vad Fruttik új albuma, a Darabok; és elkészült az első klip a Válaszok nélkül című dalhoz. A kemma.hu értékelése: kiváló

Szűr A.

A Vad Fruttik a közelmúltban adta ki legújabb albumát. Érdemes volt három évet várni, mert az anyag erős lett mind zeneileg, mind szöveg tekintetében. Igaz, ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a dalszövegíró-énekes frontember, Likó Marcell mindig is híres volt egyéni hangjáról, gondolat-, és szótársításairól.

Az új albumot sem lehet "csak" hallgatni. Figyelni kell zene és szöveg egységére vagy épp ellentétére. A sorok és a hangjegyek, gitárszólók között is kell tudni értőn olvasni vagy hallgatni ahhoz, igazán megértsük, miről is szól a Darabok.

Az album első klipje, a Válaszok nélkül című dalhoz készült, méghozzá Trokán Anna színésznő és Likó Marcell szereplésével. Az igencsak szuggesztív, néha már-már David Lynch-i szinten nyomasztó, fekete-fehér képsorok egy fiktív párkapcsolat történetét mesélik el.

A klipben nincsenek direkt, már-már kierőszakolt drámai pillanatok, nem rág a szánkba semmit, mégis olyan esszenciává sűrűsödik össze zene, szöveg és képi világ, ami ritka mostanában. A képanyag ráadásul olyan erős lett, hogy akár némafilmként is megállná a helyét, sötét tónusú, precíz történetvezetésével, jól eltalált plánjaival.

A kemma.hu értékelése: kiváló Szűr A. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!