Kultúra

2013.07.04. 08:07

Tatabánya arcait örökítette meg

Bedzinben, Tatabánya lengyel testvérvárosában mutatkozott be Szilágyi Zoltán fotós.

W. Zs.

Tatabánya Lengyelországi testvérvárosa Bedzin nem oly rég rendezett művészeti fesztivált Art Passion címmel azzal a céllal, hogy testvérvárosokból amatőr alkotók állíthassák ki alkotásaikat különböző kategóriában, köztük fotó kategóriában is. Minderről Szilágyi Zoltán a Tatabányai, Kép-Szín-Tér Fotóművészeti Műhely Közhasznú Egyesület elnöke mesélt.

– Milyen képekkel festette le a megyeszékhelyet?
–  A régi Cseri strand máig épségben maradt sajátosságait mutattam be. A fekete-fehér képek markánsabbá tették a régi büfésor máig gyönyörű boltozatát...

– Milyen eredménnyel tért haza?
– Az élményeken túl a korábbi években a lengyel Via Arte fotós egyesülettel kialakított egyezség, kapcsolat gyümölcsöző eredményei bíztatóak.

– Mi lesz a Kép-Szín-Térrel nyáron?
– Megtartjuk szokásos alkotótáborunkat július 20 és 27 között az Ipari Skanzenben, tizenharmadjára. Ennek a célja, hogy Tatabánya és környéke értékeit megörökítsék a fiatalok. A jelentkezők lencsevégre kaphatják egyebek mellett a Bánhidai Erőművet, Síkvölgy természeti adottságait.

Ezek technikai részek voltak. Elméleti és művészi témákkal is foglalkoznak?
– Igen, minden este lesz egy fotóelmélet. Többek közöttt Fülöp Péter a győri művelődési ház igazgatója is elmeséli majd fotózással egybekötött személyes élményeit, de szakmai berkekből is érkeznek előadók.

Mi lesz a táborban készült fotók sorsa?
– Tatán a Magyary Zoltán Művelődési Házban és a Vértes Agórájában következő év februárjától láthatóak.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!