Kultúra

2012.10.29. 15:28

Ismét a dzsessz fővárosa lesz Tatabánya

A Bolla Gábor Qartet lép fel október 30-án, kivételesen kedden, a tatabányai Dzsesszerda programsorozaton.

Barlangi Gergő

Egyszerre lesz hagyományos és rendkívüli a "Dzsesszerda" programsorozat soron következő előadása. Előbbi jelzőt a minőségi követelmények megtartása, utóbb említettet az időpontváltozás jelenti.

– Jó hírekkel szolgálhatunk a műfaj rajongóinak. A Dallam Alapítvány és az Erkel-zeneiskola termékeny együttműködésének, valamint az AGC Glass Hungary Kft. támogatásának köszönhetően ezúttal a Bolla Gábor Quartet látogat Tatabányára – számolt be róla Pleier Tamás.

Az önkormányzati képviselő – aki a dzsessz-zene egyik legfőbb patrónusa – elmondta, a nagynevű fellépők "világszínvonalú, kapós hungarikummal" szolgálnak, egy kis rugalmasságért cserébe. A "dzsesszerda" erre az alkalomra "dzsesszkeddé" alakul, azaz ma 19 órától várják a minőségi muzsika kedvelőit az Erkel-zeneiskolába.

Garantált, hogy a négyesfogat, Bolla Gábor szaxofonossal, Szakcsi-Lakatos Róbert zongoristával, Orbán György bőgőssel és Balázs Elemér dobossal szolid belépőjegy megvásárlása ellenében – a diákoknak pedig ingyen – maradandó élménnyel ajándékozza meg a közönséget. A folytatás is ígéretes: december másodikán a Kozma Orsi Quartet vendégeskedik a megyeszékhelyen.

Címkék#Tatabánya
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!