Kultúra

2011.08.23. 13:39

Először próbált Nyilas Misi felnőtt színészek körében

Örömteli ének, magával ragadó tánc és megannyi vidám pillanat párosult egy napon – így foglalható össze Móricz Zsigmond klasszikusa, a Légy Jó mindhalálig musical feldolgozásának első olvasópróbája a tatabányai Jászai Mari Színházban.

Wágner Zsanett

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A gyerekek a táborban megtanult táncot is bemutatták
[/caption]

A  Jászai Mari Színház, Népház közeljövőben bemutatandó darabjának, a Légy Jó mindhalálig című musical olvasópróbanapján találkozott egymással először a teljes színi gárda, a megannyi fiatal és felnőtt színész.

Pesty-Nagy Kati rendező a játszók előtt vázolta elképzeléseit Móricz  katartikus  történetéről.  Majd  az  olvasópróba  hagyományaitól kissé eltérően a darab felolvasása közben az előadás nyolc és tizenkét év közötti gyerekszereplői a már begyakorolt zenés jeleneteket elő is adták.

–  A  lassan száz éve született Móricz Zsigmond-regény musical  változatát 1991-ben mutatták be Kocsák Tibor  zenéjével és Miklós Tibor szövegkönyvével. Az  ősbemutató húszéves jubileuma alkalmából színházunk olyan izgalmas  premierre  készül, amely Nyilas Misi örökérvényű történetén keresztül mesél hitről, emberi tartásról,
szeretetről, szerelemről fiataloknak és idősebbeknek egyaránt – nyilatkozta Crespo Rodrigo színi direktor.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Olvasópróbán a felnőtt színészek
[/caption]

A  színpadon látható tizenhét gyerekszereplő a színház „Légy jó!” tábora alatt valódi kis csapattá kovácsolódott  össze. Mivel a fiatalok három hete újra keményen dolgoznak, nemcsak szerepeiket, de az előadás sikerre viteléhez nélkülözhetetlen színházi létet is mind jobban magukénak érzik.

A Nyilas Misiként a  főszerepben debütáló Kiss Krisztofer mellett az október 1-ei premieren Egyed Attila, Spindler  Béla, Vikidál Gyula, Sánta László, Major Melinda és Bajza Viktória alakítja a főbb szerepeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!