Kultúra

2011.04.15. 17:32

Zsembery-gyűjtemény az aulában

Május 15-éig lehet megtekinteni a tatai református gimnázium aulájában dr. Zsemebry Dezső magángyűjteményét.

Rafael Balázs

A tatai református gimnázium aulájában és folyosóin jó néhány héten át dr. Zsembery Dezső kórházi főorvos magángyűjteményének darabjai láthatók.

A kilencedik évtizedében is aktív dorogi doktor élete harmadik lényegének tartja munkája és családja mellett megyei képzőművészek alkotásainak fellelését és gyűjtését. A gazdag képanyag jelentős részét most Esztergom és Dorog után Tata fogadta be egy kiállításra. Wehner Tibor művészettörténész a Hely jelentőségét emelte ki „Zsembery doktornak a legfontosabb, hogy megtalálja azokat a kifejezésformákat a saját hely, azaz megyénk bő utolsó száz évében, amelyek tetten érhetők az itt élt és élő alkotók munkáiban.

Kálmán Attila, a vendéglátó igazgató elmondta: a tárlat nem csak tanítási időben, hanem vasárnap – vagy előzetes egyeztetés után – bármikor látogatható; várja, hogy május 15-éig minél többen jöjjenek el ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!