Kultúra

2011.04.15. 07:06

Író-olvasó találkozó volt Csépen

Zsíros Simon Mária költő látogatott el a Költészet Napja alkalmából a csépi könyvtárba. A lírikus szavait kicsik és nagyok egyaránt hallgatták.

Kemma.hu

Vidám hangulatú író-olvasó találkozó volt a csépi könyvtárban. Zsíros Simon Mária író, költő és előadóművész volt a vendég, akit népes felnőtt és gyermek hallgatóság várt.

A jelenlévők a bemutatkozás után megtudhatták, hogy a költőnő első kötete 2004-ben jelent meg.

-Ezeket a verseket belsőmből írtam. Sok könnyel, tintával keserűen sírtam - mondta. Az idézet valódiságát köteteiből választott művekkel illusztrálta az előadóművész.

Hitvallása szerint a derűt szeretné tolmácsolni hallgatóságának, ami a tapsok szerint sikerült is. Megismertette a hallgatókkal versein keresztül családját, a költemények keletkezésének apropóját.

Megható soroknak lehettek tanúi, amikor nagyapja - aki szintén költő volt - alakját idézte fel. Könnyeket csalt többek szemébe fiatalon elhunyt édesanyja emlékére elmondott költemény.

Két kötet verses mesekönyve is született. A Dino család sorait a legkisebbek figyelték érdeklődéssel.

A tartalmas est a hallgatóságot elkalauzolta a költészet birodalmába, ami hozzájárulhat a versek megszerettetéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!