Kultúra

2010.02.14. 10:51

Tizennégy napon át Dantéról és a hazai reneszánszról

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai bölcskarán kezdődött az a Dante-szeminárium, amelynek résztvevői hétfőtől egy héten át Esztergomban tartózkodnak.

R. B.

A színtiszta olasz nyelvű előadás-sorozaton a csabai hallgatókon kívül cseh és olasz diákok is részt vesznek. Ők az olmützi (olomouci) Palacky Egyetemről és a milánói Szent Szív Katolikus Egyetemről érkeztek.
Esztergomban a Szent Adalbert Központban tartják foglalkozásaikat; hétfői programjuk egy esti koncerttel egészül ki, amelyen a Voces Aequales együttes lép fel korabeli muzsikával.

A kiállítások, könyvtárak, levéltárak meglátogatásával bővített kurzuson három nemzet hat egyetemének professzorai adnak elő, ellátogatnak a fővárosba, Szombathelyre, Szentendrére. A kurzuson részt vevő diákok egyébként vizsgáznak is a tanultakból. A szemináriumok központi témája Dante, előadások hangzanak el a szerző műveiről, kéziratairól, legkorábbi kiadásairól, nyelvéről. Esztergomi kapcsolat: Babits Mihály volt az Isteni színjáték magyar fordítója.

Címkék#Esztergom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!