Kultúra

2009.07.17. 14:36

Kiállítással zár a IV. Lábatlani Művésztelep

Kétheti közös alkotás utánpénteken bezárja kapuját a IV. Lábatlani Művésztelep az Arany János iskola napközijében. Zárszóként este a Gerenday Közösségi Házban a csoport munkáját szervező, irányító A. Bak Péter, Corvin-díjas festőművész kiállítást nyitja meg a Lábatlanon készült alkotások válogatásából.

F. K.

A művésztelepen tizenhárom festő, egy-egy grafikus, illetve kőszobrász, továbbá hét gyerek alkotott alkalmi szoros közösséget. Többségük helybeli volt, de érkeztek résztvevők Nyergesújfaluról, Süttőről, a fővárosból, Békésből és Veszprémből is. Az étkezését mindenki maga oldotta meg, a távolabb lakók lábatlani művészetbarát családoknál kaptak szállást.

A költségek egy részére sikerült támogatást elnyerni pályázaton a Lábatlan Nagyközség Közösségi Céljaiért Alapítványtól és a Holcim cégtől, illetve a gondtalan alkotáshoz helyi magánszemélyek is hozzájárultak. Például Kocsis Pál, Kéner János és Teller Péter is egy kis borozgatásra hívta a csapatot, két asztalos mester, Bargel Károly és Varga Gyula farostlemezekkel és képkeretek elkészítésével segítettek.
A kiállítás augusztus 3-ig tekinthető meg, hétfőtől péntekig reggel kilenctől délután négy óráig.

Címkék#Lábatlan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!