Kultúra

2008.02.29. 09:12

Operettgála lesz péntek este Tatabányán

Lehár Ferenc, Kálmán Imre és Huszka Jenő műveiből ad ízelítőt a tatabányai Közművelődés Házában pénteken 19 órától Kállay Bori, Teremi Trixi, Bozsó József és Jankovits József. Közreműködnek a Fővárosi Operettszínház táncosai és zenészei Bíró Attila vezetésével. Kállay Borival beszélgettünk.

Szűr Annamária

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Kállay Bori
[/caption]

– Mivel készül az Operettgálára?
– Az operett-irodalom legnagyobb slágereivel, amelyeket szívesen néznek, hallgatnak meg az emberek.

– Korábban is lépett már fel a megyeszékhelyen?
– Igen, ismerem Tatabányát. Debreceni színésznő koromban sokszor felléptem a tatai szabadtéri színpadon is. A megyeszékhelyen nem csak fellépni voltam, magánemberként is gyakran megfordultam ott.

– Érdeklődnek még az emberek az operettek iránt?
– Évtizedek óta mondogatják, hogy kikopott már ez a műfaj, de ez nem így van. Évtizedek múlva is lesz közönsége az operetteknek, mert az emberek igénylik a könnyed szórakozást. Ahogy a gyerekeknek szükségük van a mesékre, a felnőtteknek is kellenek a maguk meséi.

– Van kedvenc darabja, vagy fellépése?
– Minden fellépés fantasztikus. Ha énekelek, ha fellépek, százszázalékosan szeretem azt, amit éppen csinálok. Talán a legutolsó, újévi fellépést emelném ki. Kanadában, a 2600 férőhelyes torontói koncertteremben együtt énekeltem a lányommal, Fonyó Barbarával. Ez csodálatos volt.

– A prózai szerepek mennyire fontosak?
– Minden műfajba, amelyhez elég tehetséget éreztem magamban, belekóstoltam a pályám során. Prózai darabokban is játszottam, a sanzonok, operák világa sem ismeretlen számomra. Templomi  áriákat is énekeltem már, de azért az operettek állnak hozzám a legközelebb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!