Szállítmány

2020.04.10. 08:35

Veszélyes árut szállító hajó akadt fel a Mosoni-Dunán

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint április 8-án felakadt a Rubicon 21 veszélyes árut szállító önjáró hajó, 670 tonna benzin rakománnyal a Mosoni-Duna torkolatánál.

Kemma.hu

Forrás: Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság/Facebook

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a veszélyhelyzet alatt is folyamatos a Duna víziút fenntartási tevékenysége, melynek során elvégzik a hajóút kitűzését, nagyfelbontású multibeam mélységméréseket készítenek, valamint reagálnak a felmerülő helyzetekre. Ilyen eset elvégzésének feltérképezését végzi az igazgatóság most is.

A komáromi Vízirendészeti Rendőrörs ügyeletese tájékoztatta szolgálatukat, miszerint a szlovák kollégák információja alapján a Mosoni-Duna torkolatánál a sekély mederszakaszon április 8-án hat óra után felakadt a Rubicon 21 veszélyes árut szállító önjáró hajó 670 tonna benzin rakománnyal a Mosoni-Duna torkolatánál.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kollégái a hajó és környezetének felderítése céljából a Fairway projektben beszerzett drónnal, légi felvételezéssel ellenőrizték a hajó helyzetét, a hajóúthoz képesti zátonyra futását valamint az esetleges veszélyes anyag elfolyását, mely szerencsére nem történt meg. Figyelemmel kísérték a leszabadítási kísérletet, amely április 9-én folyamatosan zajlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában