pláza

2020.05.05. 14:42

Újra kinyithattak az üzletek a Vértes Centerben

Újra várja vásárlóit a Vértes Centerben található üzletek többsége. Azonban tábla figyelmezteti a vásárlókat arra, hogy a helyiségben kötelező a maszk használata.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

Felhúzta a rácsot és újra várja vásárlóit a Vértes Centerben található üzletek nagy része. Május 4-i naptól ugyanis a hatályos kormányrendelet szerint az eredeti nyitvartás mellett üzemelhetnek a boltok. Ennek örömére többen már szombaton kinyitottak. A bérlők alig várták, hogy újra élettel teljen meg a pláza. Egyebek mellett a sportbolt is kinyitott a hétvégén. A bejáratnál tábla figyelmeztet arra, hogy a helyiségben kötelező a maszk, vagy arcot takaró textil használata, illetve fertőtlenítő gél is található a pulton.

A komplexum emeletén számos ruhaüzlet is fogadott vásárlókat, azonban hétfőtől volt várható nagyobb forgalom. Ennek több oka is lehetett. Talán mind közül a legnyomósabb, hogy most jelentős kedvezménnyel találkozni. A ruhaüzletek például 30 százalékos akciót is bevezettek, egyes termékeket pedig fél áron kínáltak. A szezonális darabokból, amelyek jórészt még a tavaszi kollekció darabjai, sokan válogattak már szombaton is. A táskákat árusító üzlet kirakatában is előre jelzik a nyitást követő akciót. Az ételudvarban semmi sem változott, székek az asztalokon. A kávézóban is sötét van már egy ideje.

Nem úgy a földszinti cipőboltoknál. A rács mögött serényen pakoltak az alkalmazottak és készültek a hétfői nyitásra. Több üzlet előtt kifüggesztették a vásárlókat megnyugtató sorokat. A bérlők további egészségügyi intézkedéseket is bevezettek a vásárlók érdekében. A drogéria melletti üzletben például maximalizálták az egyszerre bent tartózkodók létszámát, így hatalmas sor alakult az üzlet bejárata előtt.

Kétségbeesett bérlő és vásárló

Mint arról már beszámoltunk, csaknem másfél hónappal ezelőtt döntött a bezárás mellett az üzletek mintegy 70 százaléka. A bérlőkön kívül a vásárlók zöme is aggódott a kialakult helyzet miatt. Tehetetlenül álltak például azok is, akik vásárlási utalványukat szerették volna beváltani. Illetve falakba ütköztek azok is, akik az online kereskedelemmel szemben inkább a hagyományos vásárlás hívei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában