tatabánya

2018.09.02. 06:27

Tízezer embernek jelent nagy könnyebbséget a most átadott útszakasz

Már birtokba is vehették az autósok a Bécsi utat, ami egy új megközelítési lehetőséget nyújt az Ipari Park felé.

G.D.V.

Már birtokba is vehették az autósok a Bécsi utat, ami egy új megközelítési lehetőséget nyújt az Ipari Park felé.

Fotó: 24 Óra

A fejlesztés részleteiről Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, illetve a kivitelezést végző Extrém Park Zrt. és Vértesaszfalt képviselői számoltak be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

– A Rákóczi Ferenc útba becsatlakozó új, 1,4 kilométer hosszú út segíti a Tatabánya-Környe Ipari Park megközelítését, egyben a Búzavirág utca tehermentesítését. A mintegy 544 millió forint összértékű beruházás 485 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg – mondta a polgármester, aki hozzátette bár a közvilágítást még nem építették ki. Ám mivel lakott területen kívül található így is használhatják az autósok.

– Nemcsak az itt dolgozók munkába jutását könnyíti meg az új út, de a mentők, és a tűzoltók munkáját is. Eddig ugyanis, ha a Búzavirág utat baleset miatt lezárták nem lehetett megközelíteni az Ipari Parkot – szögezte le Bencsik János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában