úton

2019.01.25. 11:30

Tudni akarja, mit csináltak az elmúlt 24 órában a közutasok? Ez a videó megmutatja

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. járműveinek útját látványos videón mutatta be a cég, és a leggyakoribb kérdésekre is válaszoltak.

Kemma.hu

Salgótarján, 2019. január 5. Hókotró a hóesésben Salgótarjánban 2019. január 5-én. MTI/Komka Peter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A Közút gyorsított felvételen mutatta meg, hogy csütörtökön merre jártak a járművei az országban. Jól látszik, hogy a hóból többet kapó területeken, például Heves és Nógrád megye környékén) nagyobb volt a mozgás, de az, hogy nálunk merre jártak, hogy megtisztítsák, sózzák az utakat. Pénteken is lesz dolguk valószínűleg, ugyanis Komárom-Esztergomra is riasztást adott ki a meteorológia a hófúvások miatt.

Január elején, amikor a mostani héthez képest több hó esett Komárom-Esztergomban, egyébként Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezetőtől megtudtuk, hogy a havazás idején 24 óra alatt 37 gépük folyamatosan, rotációban dolgozott megyénk mintegy 1000 kilométernyi, hozzájuk tartozó úthálózatán. Ez idő alatt 940 tonna sót és 55 ezer liter kalcium-klorid oldatot szórtak ki, egy gép háromszor-négyszer is megtette előre megtervezett útvonalát. Egy-egy ilyen etap általában 2-5 órás „túra”.

Erre, hogy mennyi ideig tart egy-egy túra, most is kitértek Facebook-oldalukon, ahol az elmúlt 24 óra munkáját mutatták meg:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában