húsvéti dugó

2019.04.17. 14:43

A két húsvét miatt torlódhat be az M1-es

Már a húsvéti ünnepek előtt torlódásra, illetve lassabb haladásra lehet számítani az M1-es autópályán a megnövekvő forgalom miatt. A tatabányai szakaszon ráadásul még zajlanak a felújítási munkálatok is.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint már április 18-tól több gyorsforgalmi útvonalon is a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, elsősorban a várhatóan megnövekvő nemzetközi forgalom miatt. Az autósok hosszabb menetidőre számíthatnak, aktuális forgalmi helyzetről pedig érdemes lesz még utazás előtt tájékozódniuk.

Az eddigi tapasztalatok szerint a belföldi forgalom már április 18-án, csütörtök déltől megerősödhet, tekintettel arra, hogy április 19-e, nagypéntek munkaszüneti nap lesz. A nemzetközi átmenő forgalom nagysága szintén április 18-tól növekedhet meg érezhetően. Ráadásul az április 19-ét követő péntek az ortodox húsvét kezdete, így a nyugat-kelet irányú forgalom, különösen Ukrajna, Románia, Szerbia felé még erősebb lehet. Az ünnepek végén várhatóan a visszafelé tartó forgalom jobban eloszlik majd.

A fentiek alapján a közlekedők elsősorban csütörtöktől az M1-M0-M3/M35 és az M1-M0-M5 nyugat-keleti irányú forgalma növekedhet számottevően, illetve a Románia, Ukrajna felé vezető nem gyorsforgalmi utak közül a 4-es főút forgalma erősödhet érdemben.

Tekintettel arra, hogy az M1-es autópálya Tatabánya környéki szakaszán sávelhúzásos terelés mellett zajlanak a gyorsforgalmi út felújítási munkái, illetve az M0 déli szektorának fejlesztési munkái, ezért ezen a két útszakaszon szinte biztosan jelentős torlódások alakulhatnak ki. Ugyanakkor néhány héttel ezelőtt a közútkezelő az M0-M5 csomópontjában kapacitásnövelő fejlesztést hajtott végre, hogy a húsvéthoz hasonló nagyarányú ünnepi forgalom okozta torlódásokat mérsékelhesse ezen frekventált útszakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában