Pályázat

2020.05.01. 14:48

Több millió forintot nyertek az oroszlányi tűzoltók

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán az oroszlányi tűzoltók több mint 3,5 millió forintot nyertek védőfelszerelésekre.

W. Zs.

Forrás: shutterstock.com

Több mint 3,5 millió forintot nyert az önkormányzati tűzoltóság védőfelszerelésekre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság(OKF) pályázatán. Az eszközöket majd később, ősszel vehetik át ünnepélyes keretek között a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon. A 2002-ben létrejött csapat már többször pályázott, tavaly például sisakokat, légzőberendezéseket – és palackokat, valamint néhány csizmát és kesztyűt kapott. Szabó Imre tűzoltóparancsnok elmondta, az idén légzőkészülékekkel, emelőpárnákkal és kesztyűkkel támogatják őket és az előzetes eszközfelmérések azt mutatják, így még hatékonyabban tudják majd végezni munkájukat az oroszlányi lánglovagok.

- A káresetek száma alig változott az elmúlt hetekben – fogalmazott Szabó Imre. A parancsnok szerint – a jelenlegi helyzetben – ugyan kevesebb a közúti baleset, munkájukban nincs jelentősebb változás. Hangsúlyozta, az aktuális helyzet miatt náluk is nagyobb odafigyelésre van szükség. – Az önkormányzattól múlt héten kaptunk egy ózongenerátort, ami például a fecskendők és a helységek fertőtlenítésére szolgál, és lázmérőt, amivel ellenőrizhető a szolgálatban lévő tűzoltók egészségügyi állapota – válaszolta lapunk kérdésére Szabó Imre. Az önkormányzati tűzoltók összesen tizennyolcan vannak – a parancsnokot is beleértve, akik közül naponta 6-7-en tartózkodnak a Táncsics úti laktanyában. Ügyelve a jelenlegi járványügyi szabályok betartására, szájmaszk és kesztyű használatára, valamint a rendszeres fertőtlenítésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában