testületi ülés

2019.07.14. 07:32

Tatabányán egy jobb lehetőség miatt visszavonták a fűtéskorszerűsítési programot

Sürgősségi indítványok befogadásáról döntöttek a képviselők csütörtök délután a rendkívüli testületi ülésen.

S. G.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Bilanol

Az M1-es autópálya kétszer háromsávos bővítését tárgyalták meg elsőként a képviselők a július 11-i ülésen. Schmidt Csaba polgármester kiemelte, hogy a beruházás első, az M0-s és Tatabánya közötti szakasz érinti a várost. Hatástanulmányok készültek, amelyeket a közelmúltban közmeghallgatáson ismertették. Az előzetes tervek szerint hozzávetőlegesen tíz méterrel szélesítik majd mindkét irányban az utat, és ötméteres zajvédő falakat is építenek majd a városi szakasz mellé. A továbbiakban az építési engedélyek és szabályozási tervek módosítására van szükség. A képviselők egyhangú döntéssel szavaztak az autópálya szélesítése mellett.

Az Otthon melege programhoz kapcsolódóan is született egy döntés. A képviselők visszavonták a városi fűtéskorszerűsítési programot, mivel ennél tágabb lehetőségeket biztosít a társasházak lakóinak a most meghirdetett Otthon melege program. A szelepek és a mérőműszerek mellett ugyanis ezzel a radiátorokat és a vezetékeket is kicserélhetik majd a lakók. Az önkormányzat ezért inkább önkormányzati önrész támogatásával kívánja támogatni a társasházakat.

Sürgősségi indítványként döntöttek a városatyák a Tatabányai Erőmű Kft. egyik felügyelőbizottsági tagságáról. A kisebbségi tulajdonos által delegált egyik tag, Neszmélyi György ugyanis lemondott, helyére Neszmélyi Loránd került.

Végezetül a gyerekeket érintő gyors döntés született: mivel a bárányhimlő elleni vakcina bekerült a kötelező védőoltások közé, így a városnak a jövőben már csak az átmeneti időszakban szükséges ezt finanszíroznia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában