tánc

2019.04.07. 17:09

Tatabányán rendezték meg az országos mazsorettbajnokságot

Felbolydult méhkashoz hasonlított szombaton a Földi Imre Sportcsarnok, ahol szerencsére nem fullánkos szárnyasok röpködtek, hanem egyetlen fiú kivételével olyan 6-16 év közötti lányok szárnyaltak, akik különböző kategóriákban, korosztályokban és formációkban mérték össze mazsorettes tudásukat.

Palásti Péter

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Az ötödik alkalommal megrendezett országos mazsorettbajnokság házigazdai feladatait ezúttal a helyben működő Virtus Majorette SE tagjai látták el, méghozzá kiválóan.

Tagjaik közül Kárpáti-Lados Adrienn ás Veréb Ildikó köszöntötte elsőként az országos döntőbe került 16 csapat csaknem háromszáz versenyzőjét, majd a megyeszékhely alpolgármestere, John Katalin mondott alkalomhoz illő, frappáns beszédet.

A versenyprogramok elkezdése előtt bemutatták a csapatok tagjait a vezetőikkel együtt. Ekkor még egyformán szólt a taps a mórahalmiaknak, a debrecenieknek, a kakucsiaknak, a sajószentpéterieknek, a makóiaknak, a miskolciaknak, a mezőberényieknek és a többieknek szintén.

Munkájukat három gyakornok bíráló is segítette, így összesen nyolcan pontoztak. Nem csak a koreográfiát, annak végrehajtását, az összhangot, de még a zenét és a ruházatot is értékelték.

Természetesen volt nagy öröm és néha fülsértő üdvrivalgás a díjak átadásakor. A legnagyobb hangerejűek mindig akkor, amikor a tatabányaik vehették át jogos elismeréseiket. Például a Classic junior menetcsapat a 2., a Flag mini seniorok a 3., a Flag seniorok a 2. helyezésért, a Junior flag minik pedig bronz minősítést, a Cadet bot minisek pedig szintén ilyet szereztek.

Egyéniben Kasza Petra érte el a legjobb eredményt, ugyanis a két bottal bemutatott szólógyakorlatával aranyérmet szerzett, míg az egybotossal a 4. helyen végzett.

A tatabányai Virtus Majorette SE tagjai kiváló házigazdák voltak (Fotó: H. B. / 24 Óra)

További részletek a 24 Óra április 8-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában