testületi ülés

2019.05.30. 18:31

Egyre élhetőbb lesz Tatabánya: kerékpár- és levegőtisztasági projekt is megvalósulhat

Az álmosító idő ellenére John Katalin alpolgármester elnökletével nagy lendülettel suhantak végig a napirendeken a városatyák a tatabányai képviselő-testületi ülésen. Rendeleteket alkottak, és szó volt több pályázati projekt benyújtásáról is.

Sugár G.

Tavaszi lendülettel indították a képviselők a legutóbbi testületi ülést Tatabányán.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Súlyos napirenddel indult a közgyűlés, a tavalyi zárszámadási rendeletet kellett megalkotnia a testületnek. Schmidt Csaba polgármester kiemelte: az elmúlt években a közgyűlés által meghatározott keretek között feszes gazdálkodás jellemezte a várost. A város gazdálkodása stabil, Tatabánya dinamikusan fejlődik – emelte ki a polgármester.

A közgyűlés módosította az idei költségvetési rendeletét is. A polgármester felvezetőjében kiemelte: három havonta szükséges tárgyalni e témát a pályázati összegek alakulásának változása és számos kisebb átvezetés miatt.

A rendelet megalkotása után pályázatok benyújtásáról volt szó. Külső forrás bevonásával szeretnék az egyik önkormányzati tulajdonú bölcsődei főzőkonyhát felújítani. A város részt vesz továbbá az Agrárminisztérium LIFE integrált levegőtisztaság-védelmi projektjében, s kerékpárkölcsönzési rendszert is kiépítenének.

További részletek a 24 Óra május 31-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában