állatvédelem

2019.01.02. 07:00

Tata büszke lehet: tűzijáték helyett a vadludait választotta

Évtizedes rekordot döntött a vadludak száma az Öreg-tavon újév reggelén. Ez köszönhető a tűzijáték-tilalmat betartóknak. A polgármester a közösségi oldalon erősiti meg: érdemes volt visszafogottan mulatni szilveszterkor.

Kemma.hu

Tata, 2016. november 26. Vadludak szállnak az Öreg-tó felett Tatán, a Vadlúd Sokadalom helyszínén 2016. november 26-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Tatán megérte betartani és betartatni a tűzijáték tilalmat, ugyanis a vadludak száma újév reggelére meghaladta a sokévi átlagot.

Ahogy Michl József, Tata polgármestere számolt be Facebook-oldalán, hogy az újesztendő első napján reggel az Öreg-tavon a december 31-i 23 ezerhez képest több, mint 13 ezer ludat találtak .Ez óriási eredmény, hiszen a ludak mintegy 60%-a a tavon maradt. Ilyen már hosszú évek óta nem volt, pláne ,hogy ilyenre 30 év alatt csupán három alkalommal volt példa.

Az előző évekhez képest szokatlanul csendes volt a város az előző napokban és szilveszterkor is

Óriási sikerként lehet mindezt elkönyvelni. A polgármester szerint ez azt jelenti: Tatán túlnyomó többségben voltak a felelősen gondolkozó emberek és betartották a rendeletet.

Sajnos nem tett így mindenki, ezért természetesen nem dőlhet hátra a város. Emellett Tata valóban nagyszerű példát adott mindezzel az országnak, sőt (Ramsari Városként) nemzetközi viszonylatban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában