értekeztek

2019.11.25. 17:52

Tanulásmódszeri tanácsokkal látta el a szakember a tatai diákokat a konferencián

Tata Város Diákönkormányzata (TAVIDÖK) szervezésében rendeztek tanulásmódszertani konferenciát a Piarista Rendházban november 25-én.

Kemma.hu

Forrás: Tata.hu

A konferencián Lantos Mihály egyetemi oktató, tanulásmódszertani tréner, a Villámolvasás című könyv szerzője tartott előadást a tanulási nehézségek okairól, valamint azokról a módszerekről, melyek segítik egy hatékony tanulási stratégia kialakítását – írja a tata.hu.

A szakember elmondta, hogy a téma mindenkit érint, hiszen születésünktől kezdődően egy egész életen át tanulunk. A probléma akkor kezdődik, amikor a gyerekek bekerülnek az általános iskolákba és megpróbálják folytatni ugyanazt az ismeretszerzési stratégiát, amit korábban ösztönösen alkalmaztak. A legnagyobb váltás 9 éves kor körül indul, ennek biológiai és fejlődés-lélektani okai is vannak. Ez az az időszak, amikor igazán segíteni kell a fiatalokat a tanulási stratégiában.

Hasznos tanácsokat kaphattak a jelenlevők a szakembertől (Fotó: Tata.hu)

A konferencia beszédében Michl József polgármester kiemelte: az új tanulási technikák megismerése azért is fontos téma, mert nagyon sok szorgalmas diák van Tatán, akik szeretnének minél többet tudni és a meglévő tudásukat még inkább elmélyíteni, a megfelelő módszertan elsajátításával pedig hatékonyabbak lehetnek a felkészülésben. Sok olyan terület van, például a Tata tantárgy, a művészetoktatás, a tehetséggondozás vagy a sport, amit az ilyen alkalmakkor érdemes áttekinteni, keresve a további fejlődés lehetőségeit annak érdekében, hogy a város is minél több támogatást nyújtson a fiataloknak ahhoz, hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni magukból.

A TAVIDÖK hamarosan újabb programmal várja az érdeklődő diákokat, hiszen decemberben ugyanezen a helyszínen egy tehetségkonferenciát szerveznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában