életkezdés

2019.02.18. 17:39

Támogatják az első lakás megvételét Ácson

A város képviselő-testületi ülésén többek között a 35 év alatti fiatalok lakásvásárlásának támogatása is szóba került.

Nagy Tamás

Február 14-én csütörtökön tartotta soron következő ülését az ácsi képviselő-testület a városházán, ahol nyílt ülésen kilenc, míg zárt ajtók mögött két napirendi pontról döntöttek a képviselők.

Dr. Szentirmai István polgármester először a két ülés közötti időszakban történt fontosabb eseményekről, intézkedésekről, valamint a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról tájékoztatta a jelenlévőket. A folytatásban a Roma Nemzetiségi Önkormányzat kérelmét tárgyalta a grémium, majd 3 és fél millió forint támogatást szavaztak meg számukra a képviselők.

Elfogadták a képviselők a város idei költségvetését is, azonban dr. Szentirmai István a napirendi pont tárgyalásakor elmondta, ha nem úgy érkeznek be a bevételek az önkormányzathoz, ahogy azt tervezték, krízisköltségvetést kell készíteniük. Jelen állás szerint másfél milliárd forintból gazdálkodhat a város.

Ezután megszavazta a testület a helyi civilszervezetek támogatási összegét, valamint a Bartók Béla Művelődési Ház, Könyvtár és Sportcsarnok Szervezeti és Működési Szabályzatát, amely csupán kisebb változtatásokat tartalmazott, emellett a polgármesteri hivatal létszámemelési javaslatát is támogatták a képviselők.

Új rendeletet is alkotott az önkormányzat, amely értelmében minden olyan 35 év alatti fiatal, aki lakást épít vagy vásárol Ácson, támogatást igényelhet. Korábban is volt ilyen rendelet, azonban a mostani csak az első lakásépítést, vagy -vásárlást támogatja.

Emellett a testület elfogadta az önkormányzat épületein található napelemek karbantartására irányuló előterjesztést is. Az utolsó napirendi pontban pedig meghatározta a grémium az idei teljesítménycélokat a polgármesteri hivatal részére.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában