döntés

2020.06.26. 12:01

Támogatja Nyergesújfalu a gyerekek táborozását

Nyergesújfalun számos döntés született az elmúlt időszakban. Többek között támogatások kiosztásával, és terület kisajátításokkal kapcsolatos határozatok is születtek.

F. K.

A szalézi rendház Péliföldszentkereszten

Forrás: panoramio.com

Mihelik Magdolna polgármester, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló kormányrendelet alapján, újabb hat döntést hozott a város honlapján olvasható információk szerint. Például arról szól egy határozat, hogy az önkormányzat szerződést köt a 17 ezer 389 négyzetméteres városi sporttelep bérlésére, üzemeltetésére a Tó utcai székhelyű Nyergesújfalui Sportegyesülettel. A létesítmény a Búzás-hegy tövében, a halastavak szomszédságában található.

Döntés született arról is, hogy a város 500 ezer forint összeggel támogatja a péliföldszentkereszti rendház azon gyermek és ifjúsági táborának megrendezését, amely a szalézi szerzetesrend nyári programjai sorában oratóriumként szerepel. A helyi gyerekek szép számban vesznek részt az eseményen. A félmillió forint az idei helyi költségvetési rendeletben a működési célú támogatások táblázata új elemeként jelenik meg.

Mihelik Magdolna határozata alapján az önkormányzat júliusban négy, augusztusban egy nyári napközit indít. A polgármester hozzájárult ahhoz, hogy a NECC Sportegyesület nevű civil szervezet székhelyet létesítsen egy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanban. A egyesület az ingatlant a csoport központi ügyviteli helyként használhatja, hivatalos irataiban székhelyként jelölheti meg.

A városvezetőnek döntenie kellett egy 590 négyzetméteres város beépítetlen terület kisajátításához szükséges összegről is. A város idei költségvetésében erre a célra 5 millió 406 ezer forint szerepelt. A megyei kormányhivatal kisajátítási határozatában az előírt költség 19 millió 400 ezer forint. A különbséget a költségvetés tartalék rubrikájából tudja előteremteni az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!