isten fizesse meg

2017.11.10. 16:28

Vatikáni valuta: támogatja a pápa a csatkai kegyhely felújítását

Ferenc pápa az őt felkereső magyar zarándokok kérésére jelképesen egy euróval – és áldásával – támogatja a csatkai kápolna és környezete rendbetételét.

kemma.hu/MTI

Kövesi Csaba, a zalalövői Áldott Kereszt Egyesület vezetője arról számolt be pénteken az MTI-nek, hogy a vasárnap elutazó, péntekre virradóra hazaérkező negyventagú zarándokcsoportnak jelképesen egy eurót adott Ferenc pápa a szerdai audiencián.

A Székely János szombathelyi megyés püspök által vezetett csoport meg is hívta a katolikus egyházfőt, hogy ha elkészül, látogassa majd meg a Veszprémi Egyházmegyéhez tartozó, Komárom-Esztergom megyei település búcsújáróhelyét, amely az európai cigányság egyik legjelentősebb zarándokhelye.

Kövesi Csaba felidézte, hogy szervezetük hárommillió forint támogatást nyert el az Emberi Erőforrások Minisztériumától a búcsújáróhely legszükségesebb felújítási munkálataira, amelyeket nyáron el is végeztek. Az egyesület célja ugyanakkor a terület és az infrastruktúra rendbetétele, a zarándokhely fejlesztése, amely magában foglalja a nagytemplom felújítását, erdei iskola és cigánymúzeum kialakítását, a közművek kiépítését, valamint a parkosítást.

Az eddigi számítások szerint 3-5 milliárd forintba kerülne terveik megvalósítása, ehhez kérték a pápa áldását és a jelképes egy eurót, amely reményeik szerint további támogatások elnyerését segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában