sport és művészet

2019.05.20. 20:00

A mozgássérült festőművész emlékére bocciáztak Tatán

Szabó Szonja Para Boccia Emlékverseny és ParaKépzőművészeti Biennálé helyszíne volt a tatai sportcsarnok.

Sugár Gabi

Boccia verseny Tata

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Koós-Lukács Tímea, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny és Szabadidősport Szövetsége FODISZ kommunikációs és marketingigazgatója köszöntötte a vendégeket a különleges programon, amely összekapcsolta a művészetet a sporttal, az emlékezéssel. Miközben már zajlott az országos boccia bajnokság négy kategóriában csaknem ötven versenyző részvételével, a sportcsarnok aulájában megnyitották a paraképzőművészeti biennálét, amelyre 167 alkotással neveztek be az ország minden tájáról, különböző sérültségben érintett alkotók.

A beküldöttekből a zsűri ötvenet választott ki, ezeket tekinthették meg az érdeklődők a kiállításon. Közülük kerültek ki azok, akik különdíjakat vehettek át az eseményen. Értékes jutalmat kapott Bartók Andrásné Gyöngyvér, Gaálné Beregszászi Tünde, Kádár József Lászlóné, Nagy Zita, Papp Eszter Andrea, Szolnoki Dávid, Zalubel István, Zsoldos Irén, Triebl Ferenc és Varga Gábor.

A kiállítás május 20-ától egy hónapon keresztül az Új Kajakház Ökoturisztikai Centrumban tekinthető meg. Az eseményen Bencsik János országgyűlési képviselő Szabó Szonjára emlékezett, akinek varázslatos személyisége nagy hatást gyakorolt környezetére. Michl József polgármester örömét fejezte ki, hogy második alkalommal adhat otthont Tata ennek a fontos rendezvénynek.

Kiváló festő és sportoló volt

Szabó Szonja képzőművész 2016-ban, 38 évesen elhunyt súlyosan mozgássérült tatai képzőművész saját stílust teremtve alkotott. Tagja volt a Szájjal és Lábbal Festők Nemzetközi Szervezetének. Gyermekként több hazai és nemzetközi díjat is nyert. 2013-ban Komárom-Esztergom Megye Príma díjasa lett. Alapítója és aktív játékosa volt a Tatabányai Humanitás SE Boccia Szakosztályának. Nagyon sok dobogós helyezés mellett 2011-ben Magyar Bajnok is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában