kiállítás

2018.11.13. 07:00

Ilyen színes forgatagban választhattak pályát a végzős diákok (fotók)

Több ezer érdeklődő, félszáz kiállító, tartalmas szakmai programok, beszélgetések jellemezték az idén 19. alkalommal megszervezett Pályaválasztási kiállítást. A Földi Imre Sportcsarnokban megszervezett seregszemlét a megyei kormányhivatal társadalombiztosítás és foglalkoztatási főosztálya szervezte meg.

S.G.

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

Megyei információ A háromnapos kiállításra a megyéből csaknem hatvan iskolából kétezernél is több diák érkezett. Szombaton a szervezett iskolalátogatásokon túl számos család is felkereste a Földi Imre Sportcsarnokot. Ekkor adták át a kiállítás elismeréseit. Az Év kiállítója fődíjat és a hozzá tartozó vándorkupát idén a tatai TSZC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma nyerte el. A második helyezett a neszmélyi Launai Miklós Református Iskola, a harmadik díjat a Tatabányai Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola kapta meg. Az elismeréseket Hajasné dr. Hertelendi Valéria, a KEM Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője, valamint Rabóczki Jánosné, a megyei kereskedelmi és iparkamara kézműipari tagozatának alelnöke adta át.

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

A Bláthy standjánál folyamatos sorok álltak, a látogatók kipróbálhatták a különféle szakmák jeles tanulói által nyújtott szolgáltatásokat. Sorok kígyóztak a kozmetikusnál és izgalmasnak tűnt az újjlenyomatok készítése is. Gyakran lehetett találkozni a kávékínáló, beszélő robottal is, amely a robotika szakkör tagjai által készített kiválóság.

A Launai Miklós-iskolában általános iskola, alapfokú művészetoktatás és művészeti szakközépiskola működik párhuzamosan. A tevékenységüket bemutató standnál a diákok rajzait lehetett megtekinteni.

Rendkívül összetett feladatot lát el az Éltes Mátyás-iskola. A intézményben több OKJ-s képzés is várja a diákokat.

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

A kiállításon a diákok teszteket tölthettek ki, részt vehettek pályaorientációs szaktanácsadáson, és kipróbálhatták ügyességüket szakmaszimulátor segítségével, melyek elhelyezését a megyei kereskedelmi és iparkamara támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában