gyermeknevelés

2019.08.16. 15:15

Szeptemberben megnyitja kapuit a szákszendi mini bölcsőde

A korábbiakban orvosi rendelőként működő, felújított épület szeptembertől bölcsődeként kezdi meg üzemelését, gyermekzsivajjal benépesítve.

W. Zs.

A korábbiakban orvosi rendelőként működő, felújított épület szeptembertől bölcsődeként kezdi meg üzemelését, gyermekzsivajjal benépesítve.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Minden szakhatósági engedély megérkezett ahhoz, hogy az egykori orvosi rendelő megszépült épületében megkezdhesse működését szeptemberben a mini bölcsőde – tájékoztatott bennünket László Kálmán polgármester.

A kormány annak érdekében teremtette meg kialakításuk támogatását, hogy a kisebb települések e szolgáltatás biztosításával a családoknak élhetőbb környezetet teremtsen, helyben tartsa a fiatalokat, hogy ne kelljen dönteniük a gyermeknevelés és munkavállalás között, hiszen egyszerre megoldható a kettő.

László Kálmán polgármester a mini bölcsődében (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

A mintegy 15 milliós beruházás során teljesen felújították a Móra Ferenc utcában található épület külsejét és belsejét, új tetőhéjazatot kapott, valamint a berendezési tárgyak zömét is beszerezték már. A pályázatban nem szereplő „feladatokat” – a vizes munkákat, a festést és a villanyszerelést – önerőből fedezte az önkormányzat. A település első embere arról is szólt, hogy az átadási, avatási ünnepséget a Nyárbúcsúztató fesztivál napjára, augusztus 31-ére tervezik.

Ami a község nagy közösségi eseményét illeti, nagyon színvonalas műsorral készülnek a szervezők. Kora délután gyermek habpartival indul a fesztivál, majd 4 órakor várható az ünnepélyes megnyitó, amelyet a helyi modern táncosok bemutatója követ. Fellépnek még – a nem végleges tervek szerint – a Cirill táncstúdió növendékei, a Kocsról érkező néptáncosok, de lesz kutyás és rúdtáncbemutató is. 18 órakor tangóharmonikás nosztalgiadallamok szólalnak meg a színpadon, a szákszendi nyárbúcsúztatót és az augusztust pedig a B-oldal együttes koncertje zárja.

A település első embere másik jó hírről is beszámolt: a Magyar Falu program pályázati kiírásának és az elnyert plusz forrásnak köszönhetően 5,7 millió forint érkezik a községbe. Ez az összeg elegendő a rendelő kifestésére és belső felújítására, továbbá napelem kerül a tetejére, valamint új orvosi eszközök beszerzésére is lehetőség nyílik – fogalmazott László Kálmán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában