akcióterv

2018.10.29. 18:22

A szén-dioxid kibocsátásának csökkentését vállalták a projektben résztvevő közösségek

A Komárom-Esztergom megyei önkormányzat bemutatta az itt működő vidékfejlesztési közösségek területére készített fenntartható energia- és klíma akcióterveket.

Petrik József

A megyei önkormányzat közmeghallgatás keretében mutatta be a hamarosan záruló „Energiahatékony önkormányzatok„ – Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv készítése vidékfejlesztési közösségeknek című projektjét. A megyeháza nagytanácstermében összegyűlt képviselőket, érintett polgármestereket és érdeklődőket Borsó Tibor, a közgyűlés alelnöke és a projekt szakmai vezetője tájékoztatta a részletekről.

– Ez a projekt is tükrözi, hogy szükség van a megyei önkormányzat szakmai koordináló munkájára – emelte ki a megyei közgyűlés alelnöke. – A projekt, amelyet megyénk országosan az elsők között valósított meg, igazi sikertörténet lett. A megyei közgyűlés szervezte közmeghallgatáson bemutatták a megyében működő vidékfejlesztési közösségek területére készített fenntartható energia- és klíma akcióterveket.

Ezt követően Hummel Rudolf projektmenedzser a projekt eredményeit és jövőképét mutatta be. A projekt keretében az együttműködő felek vállalták, hogy 2030-ig negyven százalékkal csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást a három helyi Leader akciócsoport szintjén.

A tervek most a 10 ezer lélekszám alatti településekre készültek el, de a megyei önkormányzat nagyban tudja segíteni, hogy a városok is el tudják készíteni terveiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában